A "rengeteg" szabadidőm során elgondolkoztam azon vajon miért is van nekem négy tárgyam, a normális kettő helyett!? Lehet, hogy tudásszomj betegségben szenvedek? Egyáltalán létezik ilyen? Elképzelhető, hogy valaki nem bírja abbahagyni a tanulást, képtelen választani a tárgyai közül, mert túl sok minden érdekli?  Mind a négy tárgyam izgalmas, és úgy érzem, ha nem vettem volna fel az egyiket, akkor kimaradtam volna valamiből. Sajnos a svéd tanulmányi rendszer miatt így is megesik, mivel gyakran óraütközésem van. Az előadások szuperek, nagyon élvezem őket, ha tehetném egész nap bent ülnék a suliban figyelnék és tanulnék. Ez mind szép és jó, a problémák ott kezdődnek mikor minden tanár egy komplett hétvégényi házit sóz a nyakamba. Ezzel most is nagyon meggyűlik a bajom. Sajnos igen lassan pepecselősen dolgozom, mivel az itteni elvárásokkal nem vagyok tisztában így jobbhíján a sajátjaimnak kell megfelejek, azok meg igen magasak. A felpörgető dolgokra (mint pédául sport), így nem marad időm. Otthon már gond nélkül bevállalom, mert ismerem a terhelést és a követelményeket. Itt a rengeteg teendő ellenére is úgy érzem nem csinálok semmit, mert a feladatok egyszerűek ugyanakkor időt rablóak, így a befektetett munka és idő vs megtérülő eredmény hányadosom erőteljes semmittevést mutat, holott ennek fikarcnyi jelét sem érzem. Dolgozom mint egy kisangyal még a glória is virít a fejem fölött, hála istennek nem pusztulok bele, viszont, hogy megleszek-e, az hétről hétre kérdéses. Eddig minden hetet túléltem, de a végétől félek egy kicsit! Most viszont megyek és beiratkozok a STIL-be! Ez kell, hogy végre röpizhessek!

A bejegyzés trackback címe:

https://svedpingvin.blog.hu/api/trackback/id/tr922346940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacassiopeia 2010.10.07. 11:50:34

következő félévben nem lettek volna ezek a tárgyak? ;-)
kitartás! remélem, a vizsgáid nem egy időben lesznek. nekem egy időben volt kettő,úgyh gyorsan le kellett tudnom az egyiket,h átrohanhassak a másik helyre és megírhassam a másikat, ami elvileg hat órásnak (!) volt meghirdetve...

TnT 2010.10.07. 21:15:49

@lacassiopeia: itt minden tárgy egy megszabott negyed évben van. Nincs "kereszt negyed év" viszont a két tárgy miatt nem is kell... Én is remélem, hogy a vizsgáim nem lesznek keresztbe, sajnos a végső prezentációm az egyik tárgyból totál rossz időben van. Majd kitalálok valamit... :)
süti beállítások módosítása