TnT 2010.11.02. 19:40

Ha leszáll az éj

Az óraátállítás igen érdekes dolgokat eredményezett. Délután négykor gyakorlatilag leszáll az este. Ötkor még látni furcsa fényjelenségeket az égen, például vörösen pulzáló fellegeket, (mindig a város felett), viszont a csillagok már rég fent vannak. Igaz soha nem is mennek le, csak a fényviszonyok változása miatt nem látjuk őket, és ötre már olyan sötét van, hogy majdnem teljes fényükben ragyoghatnak az égen. A nap már nem kúszik egy arasznál magasabbra az égen így egész nap gyönyörű szép hosszú árnyékok hada sorakozik a talajon. Decemberre állítólag egyáltalán nem fog hajlandóságot mutatni arra, hogy felkeljen.

Az óraátállítással egyidőben megjelent az első karácsonyfa is a környéken, minden nap ott virít az egyik ablak alatt a délutáni sötétségben.

Hó már megint nincs és a másfél méteresről is le fogunk maradni, mert csak január végén esedékes. Ennek, most nem tudom, hogy örüljek-e vagy sem mert a hazaút így talán könnyebb lesz, viszont a másfél méter az másfél méter! Persze ki tudja mit tartogat az időjárás erre az évre, de egy biztos, a globális felmelegedés itt is megtette a hatását. Az ittlakókat kérdezgetve ez egyértelműen kiderült.

Pénteken ellopták a svéd srác bringáját az egyetem elől, úgy, hogy le volt lakatolva. Hozzáteszem, ez nem az első eset, hogy ilyet hallok, szóval a gyaloglás lehet, hogy kifizetődőbb, mégha bakkancsot is kell vennie hozzá az embernek. Amúgy nagyon vicces látvány a bicikliseket esni kelni látni, mert ugye ha már megvették a bringát, hát használják is, legyen odakint akár fagy vagy hó, ők menek és tekernek. Aztán esnek...

Fontos infó minden ideutazó sportolni vágyónak, hogy hozzon magával egy lakatot! Mivel nem elég, hogy a havi bérlet borsos árárt kifizeti az ember, megdobva a kártya árával, amit persze nem téritenek vissza, ha vissza adom, de még külön lakatot is kell venni a szekrényekre, különben akárki hozzáfér a tartalmukhoz.

Az ujjamat ismét elégettem, ez volt a negyedik alkalom, de az első, ami figyelmetlenség miatt történt. A sütő ajtót már előző hónapban kicseréltettem, mert nem lehetett kilencven fokba kinyitni csak negyvenötbe, ami elég kellemetlen, ha ki kell venni valami a forró sütőből. Ismerve az itteniek gondolkodását, kicsit nyomatékosítottam is mivel a sütő melletti konyhabútor élre vasalható fóliája a rosszul záródó sütő miatt elkezdett felpöndörödni. Így mondanom sem kell, hogy azonnal kicserélték... :)

Lassan pegig úgy nézek ki mint Mick Jagger, és nem a szám nőtt meg, hanem a hajam!

A bejegyzés trackback címe:

https://svedpingvin.blog.hu/api/trackback/id/tr522417526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása